Uključi se besplatno i pronađi djevojku za sebe

Sponzoruša

Sponzoruša

Sponzoruša – stručni osvrt i pronalaženje seksizma u pojmu riječi

Naš jezik obiluje seksističkim prizvukom, koji degradiraju i marginaliziraju skupine u mnogim društvima. Skupine koje imaju najveći pristup kulturnom i ekonomskom kapitalu često koriste jezik da vrijeđaju druge i pogoršavaju razlike među tim skupinama. Žargonske riječi nisu iznimka od ove prakse; zapravo, nude pronicljive primjere načina za ponižavanje ranjivijih skupina ljudi. Jedan od svijetlih primjera ove vrste izraza je riječ sponzoruša, koja definira ženu koja je isključivo zainteresirana za opseg bogatstva muškarca. Ovaj žargonski pojam posjeduje mnoge druge sinonime kao što su krvopija, eksploatator, vampir, lovac na novac, samoposlužitelj. Na primjer, osoba može reći: „Sviđa joj se samo zato što je bogat; ona je sponzoruša”, ili„ Nakon što me šef otpustio, djevojka me ostavila jer joj nisam mogao kupiti više poklona. Ona je sponzoruša“. Čini se da se ova riječ pretežno koristi za degradiranje žena i stoga nosi suptilne seksističke prizvuke. Pa ipak, zašto bi ta naizgled bezazlena složena riječ poprimila tako uvredljivu konotaciju? Ovaj je izraz možda bio usmjeren konkretno protiv žena, jer su u dvadesetom stoljeću, kada se pojavila moderna definicija riječi, muškarci uglavnom imali ekonomsku i političku moć, dok su žene bile domaćice bez često stručnog obrazovanja. Stoga je moćna klasa ovu negativnu konotaciju riječi stavila na žene, jednu od mnogih siromašnih skupina.
Promatrajući seksizam svojstven ovom terminu, možemo se zapitati hoće li se konotacije ikad promijeniti. Naravno, netko ne može definitivno predvidjeti kako bi društvo moglo koristiti ovaj pojam u budućnosti, jer se žargonski izrazi povećavaju na temelju povijesnih trendova koji su utjecali ili bi trebali utjecati na određene skupine u društvu. Moguće je, na primjer, da buduće generacije možda niti ne koriste ovaj pojam ili druge s tim značenjem, mogu ga zamijeniti drugom riječju koja je prikladnija za različite uvjete ili čak mogu tu riječ povratiti i dati joj pozitivnu definiciju. Ipak, postoje tragovi koji ukazuju na to da se značenje riječi uskoro može konačno promijeniti. Žene danas stječu višu razinu obrazovanja u odnosu na prije nekoliko desetljeća. Dogodila se društvena promjena u kojoj muškarci nisu jedini koji imaju ekonomsku ili političku moć. Budući da se riječ sponzoruše odnosi na osobu koja traži bogatstvo druge osobe, mnogi muškarci koji nisu u stabilnom ekonomskom položaju mogu tražiti bogate žene zbog novca, stoga je pojam sve primjenjiviji na muškarce i možda će se, zbog ove društvene promjene, riječ shodno tome promijeniti u značenju. Može se nadati da će, kako napredujemo prema pravednijem društvu, naš jezik na sličan način izgubiti seksizam koji je obilježavao ranije, manje progresivno vrijeme.

Sponzoruša – 5 znakova

Ako mislite da ste okruženi ženama ili ženom koja samo briga za vaš novac, onda imate sponzorušu, prijatelju. Sponzoruša je labavi izraz koji se koristi za nekoga (uglavnom žene) koji ima interes da se zabavlja s vama ili da bude s vama, jer sve što ona želi je vaš novac ili da ga potrošite na nju. Ponekad je teško shvatiti prisutnost nekoga poput ovog u vašem životu, ali postoje načini kako identificirati sponzorušu i potpuno je odbaciti od svog života, jer zašto biste dopustili da vas netko koristi? Ako poznajete nekoga tko je sponzoruša u tuđem životu, vrijeme je da i njega upozorite.
Slaže se s gotovo svime
Sponzoruše imaju otvoreno dopadljiv stav i obično se slažu sa svime što im kažete ili zatražite. To je zato što su ljudi ugodnici i učinit će sve da na njih potrošite svoj novac. Ako ste s djevojkom koja jedva da kaže negativno ili stoji na svom stavu kako bi vam udovoljila, znate da ona ima skrivene motive. Ovo je vrlo česta manipulativna taktika koju koriste sponzoruše.
Ima skupe ukuse
Jeste li ikada čuli izreku „pokrij se koliko si dug“? Pa, to ne vrijedi za sponzorušui ona će uvijek ići dalje od onoga što si može priuštiti jer ima skupi ukus. Ako nije na visoko plaćenom poslu, a ipak voli nositi markiranu odjeću i obuću i uvijek očekuje da joj kupujete smiješno skupe stvari, bez obzira na novčanik, tada znate na čemu ste.
Pokloni će je uvijek natjerati da vam oprosti
Ako se ljuti na vas, kupite joj poklon i zaboravit će zašto se uopće ljutila na vas. Tako funkcioniraju sponzoruše. Vrlo su materijalistički raspoloženi i sebični, a jedini način na koji ih možete umiriti je molitvom maženja njihovog skupog ukusa. Većinu problema u vezama treba riješiti komunikacijom s drugom osobom i ako su darovi jedini način na koji se ona smiruje, onda to stvarno ne vrijedi.
Ona je materijalista i plitka
Ako izlazite s takvom osobom, nema puno emocionalne veze koju ćete stvoriti s njom. Neće se sjećati važnih datuma ili događaja. Nikad joj neće biti od srca do srca i jedino do čega će joj biti stalo bit će njezino materijalno vlasništvo i njezine želje. To je kao da ste s šupljom osobom lišenom osjećaja jer ona zapravo nije zaljubljena u vas. Zaljubljena je u vaš novac!
Seks koristi kao oružje
Seks vrlo strateški koristi s vama. Pod tim mislim, ako nešto pogriješite, ona će odbiti seks s vama, tjerajući vas da vjerujete da vas njezin način uzvraćanja fizički zanemaruje. Ako nešto učinite kako treba, poput kupnje skupog poklona, vjerojatno će vam pružiti najbolju noć u životu. Ona koristi seks kao sustav nagrađivanja i uvjetuje vas da joj u osnovi platite za seks! Kroz poklone i novac naravno.
Dakle, ako vidite ove znakove, to su zapravo zvona upozorenja, prijatelju. Pogotovo ako je veza prilično nova. Postanite solidni i odbacite takvu osobu prije nego što bankrotirate!

Sponzoruša – životna priča

Životna priča jednog starijeg muškarca kojeg je sponzoruša faktički uništila. Ne radi se o meni osobno nego o jednom prijatelju od mog oca. Razveo se s 50 godina, prodali su svoju kuću, podijelili imovinu, a on je imao urednu svotu novca, a kupio je i novi automobil. Povratak u svijet spojeva, pretpostavljam da nije bilo tako lako kao što je mislio da će biti. Bio je stariji, deblji i alkoholičar. Nijedna slobodna žena njegovih godina ne bi imala nikakve veze s njim, a mlađe žene zanimalo je samo ako je platio zabavu i dao im poklone. Nitko od njih ne bi se dugo zadržao s njim. Otprilike godinu i pol dana nakon što se razveo, odlučio je da želi pronaći ženu. On se (poput mnogih starijih neprivlačnih muškaraca s malo novca), okrenuo internetu i počeo pregledavati web stranice za spojeve koje reklamiraju vruće mlade Azijke / Ruskinje za muškarce iz Evrope. Otputovao je na Filipine kako bi upoznao neke mlade žene koje je upoznao na mreži putem jedne od tih stranica. Cilj mu je bio upoznati što više žena kad je bio tamo i vratiti se s mladenkom. Pronašao je jednu koja je imala 24 godine, tiha, slatka i visjela je po njemu poput mokre košulje. Bio je na nebu. Sjećam se da je moj otac pričao o tome, odmahivao glavom i pokušavao ga nagovoriti da dobro promisli šta radi. Bio je uvjeren da ga ova djevojka istinski voli i bio je 100% siguran da žene s istoka “nisu poput zapadnih žena”. Otprilike godinu dana nakon braka imaju dijete. Prijatelj moga oca zapravo nije želio imati više djece, ali to je bio dio dogovora da se ova djevojka uda za njega. Doslovno, čim je dobila status uzela je dijete i ostavila ga. Uzela je polovicu onoga što su imali (uključujući stan koji je kupio nakon prvog razvoda) i sada plaća alimentaciju za djecu. Bio je naivan. Želio je vjerovati u bajku. Njegova mlada filipinka sada je udana za muškarca svojih godina, a imaju i zajedničko dijete i čine se prilično sretnima. Svog sina redovito vidi, ali sada već jako star, a dijete ima 12 godina i jednostavno ga ne može pratiti. Tužno je to vidjeti. Djeca iz njegovog prvog braka svi se bave svojim životima, imaju vlastite obitelji i još uvijek drže gorčinu zbog toga kakav je bio dok su odrastali i kako se odnosio prema njihovoj majci. Dakle, da, filipinska mladenka bila je sponzoruša, ali iskreno, dobio je točno ono što je zaslužio.

Sponzoruša – jesu li sve sponzoruše zle

Cilj, kako kažu, ne opravdava sredstvo. Kad netko stupi u vezu s nekim tko ima više novca od njega ili nje, to nije nužno zlo. Tko ne želi ugodno živjeti? Sponzoruše, međutim, postaju zlo kad je motiv osobe da sebi olakša život, koristeći nekoga do koga mu zapravo nije stalo do novca. Postoje i primjeri kada momak uđe u vezu s bogatom ženom, učini sve što može da natjera ženu da padne na njega, ali onda koristi njezin novac i resurse kako bi dobio drugu ženu – onu u koju je doista zaljubljen. Ako ću svoj odgovor temeljiti na definiciji sponzoruša i zlo, onda je moj odgovor da. Jedna od definicija za takve osobe je pohlepna osoba koja se udaje za bogatu osobu s namjerom da stekne bogatstvo te osobe, a definicija riječi zlo moralno je pogrešna ili radi nešto što nije moralno. Bez obzira koliko loša ili plemenita bila vaša stvar, ako vam je namjera oženiti se bogatom osobom samo da biste stekli njezino bogatstvo ili za svoju osobnu korist ili za plemenitu stvar kao što je pomoć vašoj obitelji, krajnji rezultat je ipak da radite moralno pogrešno. Pojam sponzoruša također je fraza za pohlepnu osobu što je jedna od karakteristika zle osobe. Kad je netko financijski motiviran i novcu pridaje veliku važnost, on / ona nije nužno da je doslovno sponzoruša. Možda je poslovno nastrojen. Međutim, potpuno je druga priča ako vaš partner očekuje da ćete ga financijski podržati i prijeti da će vas ostaviti ako to ne učinite. Je li im novac donekle važan ili je sve ono o čemu razmišljaju, razgovaraju, čemu teže? Novac je danas važan za život današnjice, ali ne treba ga smatrati izvorom sve sreće. Novac ne može kupiti ljubav. Je li vaš partner realan sa svojim troškovima? Živi li u okviru svojih mogućnosti? Jedna crvena zastava s kojom ste suočeni sa sponzorušom je njihovo flagrantno nepoštivanje novca, pomoću kojeg se definiraju i nečuveno troše; trošeći novac nečuveno. To čine jer vjeruju da su vas već „upecali“ i uvijek vam mogu tražiti za još. Teška vremena su normalna. Dođe vrijeme kada većina nas pati od financijskih poteškoća. Ako se slučajno vaš partner nađe u ovoj situaciji, a vi im pomažete – u redu. Ako, pak, umjesto da plaćaju račune i brinu o poslu, objeduju u skupim restoranima i uživaju u luksuznim predmetima, vjerojatno ste upleteni s sponzorušom ili u najmanju ruku s osobom koja malo poštuje vas i vrlo je loša u financijskim prosudbama.

Tagovi:

10 milijuna članova

Pronađi partnera u samo nekoliko klikova na najpoznatijoj svjetskoj stranici koja ima preko 10.000.000 članova

Uključi se BESPLATNO i pronađi djevojku za sebe!